4 Mart 2014 Salı

Cam UV Baskı

Cam günümüzde en fazla dekoratif ürün olarak kullanılan maddelerin başında gelmektedir. Bundan dolayıda dekorasyon sektörü sürekli bu tip materyaller üzerine yenilikler aramaktadır.
Son 2-3 yılda uv baskı makineleri yaygınlaştığından dolayı materyaller üzerine 5 cm kalınlığına kadar direkt baskı yapılabilmektedir.
Biraz camın kimyasal özelliğini incelersek Silikon bazlı yapısından dolayı baskı tutması oldukça zordur. Bu da bir çok reklam firmasının cam üzerine baskıdan uzak durmasını sağlamaktadır. Ancak Boran Reklamın kullandığı özel primerik bazlı sıvılar ile Cam üzerin UV baskının tutuculuğu artırılarak daha kaliteli ürünler elde edilmektedir.
Ancak şu unutulmamalıdır ki forex yada pleksi gibi malzemelerin baskı tutuculuğuna cam da asla ulaşılamamaktadır.Bu dezavantajdan dolayı genelde camlara tersten baskı teknikleri uygulayarak ön yüzeye gelebilecek herhangi bir darbeye karşı korumaktır.
UV Baskı denince akla ilk gelen Ultra Viole ışınlar olmaktadır. Baskı sırasında uygulanan bu sistem boyayı ultra viole(UV) ışınları ile yüksek ısıya maruz bırakarak tutuculuğu artırmaktır. UV Baskılar solvent bazlı olmadığından dolayı hiçbir şekilde insan sağlığına olumsuz bir zararı yoktur.
Baskı direkt olarak cam yüzeyine uygulandığından, işçilik yüzünden oluşabilecek sorunları göz ardı edebilirsiniz.
Eski sistem solvent bazlı dijital baskı makinelerinde baskı folyo üzerine yapıldığından dolayı sıvama sırasında folyo da kırılma ve boloncuklar oluşmaktadır ve baskı kalitesi dış mekan baskı makinelerinde oldukça düşüktür.Ancak Oce Arizona 460 XT uv baskı makinesinde 1440 dpi baskı kalitesine ulaşabildiği için fotoğraf kalitesine yakın baskılar yapabilmektedir.

http://dijitalbaskitr.wordpress.com/2014/02/22/1-cam-uzerine-uv-baski/

 

1 yorum:

  1. Türkiyenin her noktasina hizmet verebilmekteyiz. Sektörde söz sahibi bir cok kurumsal firmanin reklam alanında en büyük destekçisiyiz. Dijital baskı ürünleri. Siyah beyaz ve renkli çıkışlar ile kitap, dergi, katalog ürünleri vb.

    YanıtlaSil