25 Ocak 2014 Cumartesi

Solvent Bazlı Dijital Baskı Makinaları

Son 10 yılda bir hayli kullanılan solvent bazlı Dijital Baskı Makinaları günümüzde eski popileritesini yeni teknoloji karşısında kaybetmiştir. Bunların başlıca nedenlerinde ise teknolojinin gelişmesi ile birlikte insanlar taleplerini daha fazla artırarak fotoğraf kalitesinde baskılara ulaşmayı hedeflemişlerdir.Ayrıca solvent bazlı baskılar insan sağlığını olumsuz etkilemektedir.
Bundan dolayıda dünyada gelişmiş ülkelerin bir çoğunda alışveriş merkezleri gibi kapalı alanlarda kullanımı yasaklanarak sınırlamalar getirilmiştir. Ancak dijital baskı makinalarında başka bir devir açılarak UV baskı makinaları dijital baskı makinalarının yerlerini almaya başlamıştır. Ancak makine maliyetinin çok yüksek olmasından dolayı ülkemizde henüz yaygınlaşmamıştır.Uv baskının sağlık açısından hiçbir zararı yoktur ve baskı kalitesi olarak da fotoğraf kalitesine en yakın dış mekan baskı çeşididir.
Bir sonraki yazımda dijital baskı malzemeleri hakkında bilgilendirme de bulunacağım. Baskı malzemeleri ve markaları hakkındaki deneyimler umarım bilgilenmenize yardımcı olacaktır.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder