26 Haziran 2015 Cuma

Dijital Baskı ile Nasıl Para Kazanılır?

Çoğu işletme için dijital baskı bir maliyet kalemidir. Firmanın tabelasından el broşürlerine kadar tüm baskılı işleri “gider unsuru” olarak görmek eğilimindeyiz. Fakat birçok işletme için dijital baskı aynı zamanda en önemli kar araçlarından biridir!

Tabelayı ele alalım. Reklam ve pazarlamaya bütçe ayırmayan bir firmanın müşteri kazanmasında tabelanın rolü çok büyüktür. İşlek bir caddede iş yapıyorsanız tabela, dış cephe kaplama gibi tanıtım araçlarına bir kez yapacağınız yatırım size sürekli olarak yeni müşteriler getirecektir. Dijital baskılı poster, afiş ve ilanların gücünü de küçümsemeyin. Bunlar birçok reklam aracından düşük maliyetli ve iyi tasarlandığında çok etkili olabilen reklam araçlarıdır.



Dijital baskı araç giydirme / araç kaplama çalışması da hem reklam ve tanıtım değeri, hem prestij açısından mutlaka düşünmeniz gereken bir yöntemdir. Aracınız geçtiği her yerde firmanızın ya da markanızın ismini duyurur. İleriki yazılarımızda yer vereceğimiz daha birçok çeşit dijital baskılı tanıtım yöntemi mevcuttur. Tasarımı ve uygulaması kaliteli olduğu taktirde bu yöntemlerin hepsi firmanıza prestij, müşteri ve dolayısıyla para kazandırma potansiyeline sahiptir.

Özetle, dijital baskı işlerine maliyet değil, yatırım gözüyle bakmanız firmanız için oldukça faydalı olabilir. Seçeneklerinizi iyi araştırıp, başta rakipleriniz olmak üzere diğer firmaların neler yaptığını gözleyerek doğru çalışmalara yönelip satışlarınızı ciddi ölçüde artırabilirsiniz. Bu konuda dijital baskı firmalarından da tavsiye isteyip tecrübelerinden faydalanabilirsiniz. Uzun yıllardır dijital baskı sektöründe faaliyet gösteren bir firma olarak biz de sizlere yardımcı olmaktan mutluluk duyarız. Bize iletişim sayfamızdan ya da ana sitemiz Boran Reklamwww.boranreklam.com üzerinden ulaşabilirsiniz.

5 Mart 2015 Perşembe

CMYK RENK SİSTEMİ


CMYK

Full renkli fotoğrafik imajları elde etmek için baskı işlemi (ve bazı inkjet baskı makineleri) sırasında 4 renk mürekkep kullanırlar. Bu 4 rengin kağıt üzerinde belirli katmanlar halinde combine edilmesi diğer renkleri oluştururlar. CMYK baskı esnasındaki 4 ana rengi temsil eder. Bunlar subtractive primer renkler ve buna ek olarak siyahtır.

C harfi Cyanı temsil etmektedir.( yeşilimsi bir mavi)
M harfi Magentayı temsil etmektedir. ( kırmızımsı pembeye yakın bir renktir.)
Y harfi Yellowyı temsil etmektedir. (sarı)
K harfi Siyahı temsil etmektedir. Siyah saf siyah olduğu için genelde anahtar renk olarak tonlamada kullanılır.

Full renkli tek baskı çeşidi olmayan CMYK , şuan piyasada en çok tercih edilen baskı türüdür.  Diğer full renkli baskı çeşitleri 6C Hexachrome ve 8C Koyu/Açık ( Sadece 4 renk baskı yerine 6 renk ve 8 renk baskı) modlardır.


RGB renk ile CMYK imajlar arasında renk farklılıkları vardır. Bu yüzden RGBden CMYKya dönüşüm yapıldığında bazı renklerde kayma gözlemlenebilmektedir.  Kurumsal firmalarda baskıda alınan logo renklerinde webde kullanılmaya başlandığından logo renklerinde farklılaşmalar gözlemlenebilir. CMYK renkler monitörde görüntülendiğinde sadece yakın olarak hangi renklerin baskıda çıkacağı görüntülenmektedir. Ancak kesinlikle renklerde değişiklik olacaktır.



Genelde baskıya gönderilen çalışmalarda sıkça yapılan hata imajların CMYKya çevrilmemesidir. CMYK çevrilen imajlarda dijital baskı makinesi kolayca renkleri algılayarak düzgün bir baskı sağlayabilmektedir.



3 Şubat 2015 Salı

3D Lenticular Dijital Baskı Sistemleri

1800'lü yıllarda geliştirilmeye başlanan 3D Lenticular teknolojisi 21. yüzyılda en yaratıcı reklam fikirleri arasına girmeyi başardı. İlk olarak gerçek anlamlı bir ürünle birleştirilme işlemi Amerika da başarı ile uygulandı. Lenticular ürün paketlemesi ile satılan ürünlerde %16 satış oranı arttığı gözlemlenmiştir.

Türkiye'de de bunun çalışmalara 1990'lı yıllarda başlamıştır. Ancak yatırım ve teknoloji anlamında 3D Lenticular teknoloji ihtiyaçları karşılanamadığı için sürekli ertelenmiştir. 3D Adworks 2010 yılında yapmış olduğu yatırımlar ile Türkiye'de profesyonel ve kaliteli üretime geçmiştir.





Türkiye'de 3D Lenticular baskı sistemlerinin üretimine geçilmesinin ardından bir çok alanda yeni kullanım alanları bulunmaya başlandı. Dünya'da başlıca kullanım alanları olarak; Metrolar, Havalimanları, Raket Panolar, Showroomlar, Araç Kaplamaları olarak kullanılmaktadır. Ancak yaratıcılık konusunda sınır tanımayan bu sektör 3D Lenticular uygulamasını ilk defa çelik kapıyla birleştirerek dünyada bir ilki gerçekleşmiştir. 

Reklam dünyası her zaman yenilikçi olmalı ve buna devam etmelidir. Kendini yenileyemesse yok olmaya mahkumdur. Yenilikçi fırsatlar içinde çok büyük bir fırsat olan 3D Lenticular tam size uygun bir ürün olacaktır.

3D Lenticular Baskı sistemleri hakkında daha detaylı bilgi için lütfen sitemizi ziyaret ediniz.